11. veljače 2003. u 17 sati.
Misa povodom Dana bolesnika i medicinskog osoblja

Proslavu Dana bolesnika inicirao je papa Ivan Ivan Pavao II. 1993. godine, a slavi se 11. veljače na blagdan Majke Božje Lurdske. Lurdsko svetište je inače najpoznatije hodočasničko okupljalište bolesnika, poznato po čudesnim izlječenjima, ljekovitoj vodi i sl., pa je po toj logici izabran taj blagdan.
Povodom tog blagdana Papa svake godina piše poruku bolesnicima i zdravstvenim djelatnicima, a način proslave prepušten je biskupijama i nadbiskupijama i uglavnom se sastoji u okupljanjima zdravstvenog osoblja, organiziranim posjetama bolnicama, Misnim slavljima po crkvama i bolničkim kapelama...
Ove godine je središnje Misno slavlje u crkvi sv. Vinka u Frankopanskoj predvodio je mons. Josip Mrzljak, pomoćni biskup zagrebački, dok je cjelokupna organizacija događaja i druženje djelo Hrvatske udruge medicinskih sestara i Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara, kojih su članice i brojne sestre milosrdnice-medicinske sestre. Od njih je i potekla inicijativa za nastavljanjem tradicije obilježavanja toga dana, koju je do svoje smrti organizirao don Luka Depolo.
Ovogodišnju je proslavu svojim pjevanjem uveličao Zbor "Zagrebački liječnici pjevači", izvevši pritom Bajamontijevu misu, kao i druga djela iz sakralnog programa; primjerice Odakov "Svrši stopi moje", Franckov "Panis angelicus" i "Čujem poziv Višnjega" T.J. Davisa. Dirigirao je prof. Mijo Bergovec, uz solističke dionice dr. Željka Jurašinovića i dr. Frane Grubišića. Orguljska su pratnja bili dr. Leonard Bergovec i dr. Darko Kristović.

Svečanost je nakon mise nastavljena druženjem i domjenkom svih sudionika u paviljonu unutar crkvenog kompleksa.

Dr. Goran Ivkić