19. rujan 2003., petak
Obilježavanje 50. obljetnice Hrvatskog Liječničkog Zbora - Podružnice Koprivnica

   U petak, 19. rujna 2003. godine, u organizaciji koprivničke podružnice Hrvatskog liječničkog zbora i pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, obilježena je 50-godišnjica postojanja Podružnice HLZ-a za taj grad. Tom prilikom je održano nekoliko značajnih događaja, od kojih je središnje mjesto zauzela Svečana sjednica, na kojoj je predsjednica podružnice HLZ-a za Koprivnicu, dr. Vesna Mađarić, prikazala presjek zanimljivijih događaja i rezultata rada podružnice tijekom proteklih 50 godina.
   Svečanosti su uz brojne goste nazočili i predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora, prof.dr. Dubravko Orlić, gospodin Josip Friščić, župan Koprivničko-Križevačke županije, te gradonačelnik Koprivnice, gospodin Zvonimir Mršić.
   Nakon intoniranja hrvatske državne himne, koju je izveo naš zbor, uslijedio je program sa pozdravnim govorima te ceremonija dodjela zahvalnica i odličja pojedincima, koji su se u proteklom periodu posebno istakli.
   Svečanost obljetnice podružnice, svojim nastupom je obilježio i zbor "Zagrebački liječnici pjevači", koji se u pravilu redovito odaziva na pozive svih strukovnih društava iz područja medicine, kao i svih proslava i manifestacija koji imaju humanitarni karakter.
   Program koji smo tamo izveli, bio je sastavljen od 5 skladbi, što domaćih, a što stranih autora. Prije samog nastupa, auditoriju se kratko obratio naš predsjednik profesor Milan Ferković i predstavio zbor.
Uz solističke dionice dr. Željka Jurašinovića za skladbe profesora Nenada Grčevića, "Snivaj zlato moje" i "Pušlek Domovine" Britvića i Seljana na aranžman Miljenka Prohaske, zbor je izveo još Grčevićevu skladbu "Tiho plove moje čežnje", a zatim poznatu škotsku svečarsku pjesmu "Auld lengh syne" i "Bridge over trouble water" Paula Simona. Nastupom je ravnao umjetnički voditelj zbora profesor Mijo Bergovec, dok je klavirska pratnja i ovaj puta bio kolega dr. Leonard Bergovec. Sudeći prema reakciji auditorija, ponuđeni program i naša interpretacija bili su odlično odabrani i izvedeni, što je za naš rad i trud daleko najveća nagrada.
   Nakon nastupa, naša domaćica i glavna organizatorica svečanosti, dr. Mađarić, organizirala nam je jedno malo upoznavanje Koprivnice, te je za tu prigodu za nas otvoren i Muzej grada Koprivnice. Svaka čast!
   Nakon ugodne šetnje, svečanost je nastavljena u hotelu "Podravina" gdje je Likovna sekcija podružnice HLZ-a predstavila svoja djela, uglavnom slikarskog opusa, uz ponešto i kiparskih ostvarenja.
   Nakon otvorenja i razgledavanja izložbe, uslijedila je zajednička večera svih sudionika proslave, tijekom koje je tajnik zbora dr. Goran Ivkić, zahvalio organizatorima za srdačan prijem i dobru organizaciju svečanosti, te predsjednici podružnice HLZ-a, doktorici Mađarić uručio skromni poklon, monografiju zbora i dvostruki nosač zvuka "Zagrebačkih liječnika pjevača". Kako se to običava, zbor svojim domaćinima, u znak zahvalnosti, otpjevao prigodnu "Pjesmu dobrih želja", što je bilo jako dobro prihvaćeno.

Za kraj, što reći više nego; Bravo koprivničani!!!

Dr. Goran Ivkić