20. prosinac 2003., subota
Humanitarni božićni koncert
Crkva sv. Ćirila i Metoda, Radenci, Slovenija

U subotu, 13. prosinca 2003., Zagrebački liječnici pjevači upriličili su Humanitarni božićni koncert u Radencima, u crkvi Sv.Ćirila i Metoda u Radencima, Slovenija.
Koncert je bio u organizaciji dr. Ivana Kosa koji je tom prigodom proslavio 30 godina svog rada u Sloveniji, a ponajviše u lječilištu u Radencima. Time je iskazao zahvalnost mještanima za to vrijeme boravka s njima.

Krenuli smo iz Zagreba, zatim preko Varaždina te je prvo stajalište bilo u Ljutomeru gdje smo posjetili vlč. Izidora i njegovu župu koja je bila domaćin Zboru prije 3 godine. Nakon kraće okrijepe nastavili smo put Radenci. Koncert je održan u crkvi Svetih Ćirila i Metoda - radi se o crkvi novijeg datuma. Zbor je izveo božićni program s prigodnim pjesmama među kojima su bile i slovenske "Božji nam je rojen Sin" i "Rajske strune" koje su oduševile mnogobrojnu publiku. Dirigirali su prof. dr. Mijo Bergovec i dr. Marko Bergovec, solisti su bili dr. Željko Jurašinović i dr. Frane Grubišić. Na orguljama dr. Darko Kristović, a klavir je svirao dr. Leonard Bergovec.
Koncert je bio humanitarne naravi te je tom prilikom darovano računalo za djevojku iz Udruge slijepih i slabovidnih osoba.

Koncert je oduševio prisutne te je izražena želja da Zbor nekom drugom prigodom ponovno nastupi pred ovom publikom.

Nakon koncerta, u vinskoj kleti je priređena večera uz prigodno druženje. U kasnim satima krenuli smo put Zagreba.


dr. Goran Benko