Muški pjevački zbor "ZAGREBAČKI LIJEČNICI PJEVAČI" (ZLP) postoji više od 30 godina i članovi su mu isključivo liječnici-medicinari i liječnici-stomatolozi, kao i studenti navedenih struka. Djeluju kao dio Glazbene sekcije Hrvatskog liječničkog zbora.
kod dr.Ferenčaka u Vrbovskom   Kao i sve lijepo, tako je i naš zbor nastao entuzijazmom pojedinaca koji su se osim odgovornog i plemenitog zanimanja za zdravlje i bolest čovjeka, poželjeli baviti i glazbenom umjetnosti.
Kroz tri desetljeća postojanja, zborom je prošao veliki broj članova, o čemu se bolji uvid može steći čitajući rubriku "Povijest" ili "Sastav". Trenutno nas ima 40-ak aktivnih članova, liječnika medicinara i stomatologa raznih specijalizacija; sveučilišnih profesora i asistenata, a uvijek je u članstvu zbora i poneki student medicine ili stomatologije. Zbor nikad nije oskudijevao dobrim školovanim solistima i instrumentalistima, kao niti kompozitorima i aranžerima.

 

   Zbor ima i svoje kroničare i svoje rizničare, svoje šnelfotografe i svog zborskog slikara. Tražimo kuhara!
Pjevamo stalno! Doma, u vrtu, u kupaonici, na radnom mjestu, po operacijskim salama, u crkvama, koncertnim dvoranama, po kongresima, dječijim vrtićima, za humanitarne svrhe...
   Ne pjevamo za novce, slavu, "Doru", Euroviziju" i slične natjecateljske manifestacije. Mi jednostavno... pjevamo! I to pjevamo dobro! Tako barem kažu svi koji su nas vidjeli i čuli, od naših redovitih slušatelja (supruge, djeca, bake, tete i prijatelji) do novinara, glazbenih i drugih kritičara.
   Sastajemo se dva puta tjedno na probama u Domu umirovljenika u Klaićevoj 10, gdje nas drila netko iz obitelji Bergovec, tata ili jedan od dvojice sinova. Srećom netko uvijek nešto slavi, rođendan, rođenje djeteta, unuka, praunuka, tako da se često pjeva i spontano bez dozvole one trojice.

Hoćete li nam se ipak pridružiti?!